Kv Studio 256

En arkitekt modell av LEGO på uppdrag av Skanska

Inför säljstarten i mars 2016 valde Skanska Nya Hem att låta Bremlerbrick ta fram en detaljerad arkitekt modell av bostadsfastigheterna helt byggd i LEGO.

Legomodellen byggdes i skala 1:80 och mäter ca 100 x 100 cm och består av ca 22.000 st bitar. Rent konstruktionsmässigt innebar denna arkitekt modell flera svåra utmaningar, bl.a. vinkeln på ena huskroppen och balkongernas design. Modellens storlek gör att det är svårt att transportera den i ett stycke, av den anledningen är modellen uppdelad i två separata moduler som kan skjutas ihop. Detta är ett upplägg som Bremlerbrick ofta använder sig av när modellen är över 80 cm på både bredden och djupet.

Arkitekt modell av LEGO
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://bremlerbrick.com/arkitekt-modell-kv-studio-256/">
YouTube
LinkedIn
Instagram

CAD-designad arkitektur modell

Bremlerbrick designade först modellen i ett digitalt CAD-program anpassat till Lego så att kunden fick möjlighet att komma med ev. synpunkter, samt så att slutresultatet motsvarade förväntningarna. Detta arbetssätt förekommer i princip varje projekt.

Studio 256 blir ett urbant och hållbart kvarter med karaktär nära Korsvägen i Göteborg. Där bygger Skanska Nya Hem 256 hem i olika storlekar. Många av dessa blir studiolägenheter med egen entré, dubbel takhöjd och stora glaspartier som för tankarna till storstäder som Berlin och Barcelona. Här går det att läsa mer om Studio 256: http://bostad.skanska.se/bostader-och-projekt/Goteborg-Studio-256/. Titta gärna igenom Portfolio för att se bilder på andra arkitektmodeller i Lego Bremlerbrick har byggt på uppdrag av kunder.

Se arkitekturmodeller som exempel

Bremlerbricks LEGO-modeller

Bremlerbricks professionella LEGO-modeller byggs på uppdrag av företag och organisationer över hela landet.

Med LEGO som kommunikationsverktyg når ni på ett lekfullt sätt ut till omgivningen. Legot i sig väcker mycket nyfikenhet hos folk, och lämpar sig därför extra väl som prototyper för arkitektur i olika former. Arkitekturmodeller byggda i LEGO erbjuder samma detaljnivå och precision som traditionella arkitektmodeller, och med byggmaterialet LEGO tillförs en igenkännings- och fascinationsfaktor som är svårslagen.

Jag är intresserad av en LEGO-model