Skandia Fastigheter beställde arkitekturmodellen över Sveavägen 44

Arkitekturmodellen visar en av Europas mest energieffektiva kontorsfastigheter

Bremlerbrick fick arkitekturmodellen i uppdrag av Skandia Fastigheter (dåvarande Diligentia), Skandia Fastigheter ville visualisera deras storsatsning och valde då en LEGO variant för att belysa arkitekturmodellen.

Fastighetsbolaget Skandia Fastigheter bygger om och förnyar fastigheten på Sveavägen 44 i Stockholms innerstad. Fastigheten kommer, när det är färdigt, att rymma moderna kontorslokaler, butiker, hotell och restauranger under samma tak. Tanken är att det kommer bli en levande mötesplats.

Sveavägen 44 kommer också att vara en av Europas mest energieffektiva kontorsfastigheter, bl.a. genom smarta energilösningar och egen elförsörjning genom utplacerade solceller på byggnadens tak. På taket kommer det även ordnas en grönskande takpark, en inspirerande plats som står i kontrast till storstadens asfaltsmiljöer.

Se även gärna Bremlerbricks andra mini versioner av arkitekturmodellen av Sveavägen 44:
Sveavägen 44 – mikro. Skapades under Diligentias mäklarglögg.
Sveavägen 44 – nano. Modell i 70 exemplar.

Arkitekturmodellen av LEGO - Arkitekturmodeller på uppdrag av Skandia Fastigheter
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://bremlerbrick.com/arkitekturmodellen-sveavagen-44/">
YouTube
LinkedIn
Instagram

Om arkitekturmodellen

Modellen är byggd av 32.000 legobitar, har ett mått på 1×2 meter och väger ca 60 kg. Såväl kontorshuset som det intilliggande hotellet och det angränsande bostadshuset ingår i lego-modellen, som finns att beskåda i Skandia Fastigheters showroom på Jakobsbergsgatan 16, Stockholm.

En renderad vy av det färdiga bygget av Sveavägen 44

En renderad vy av det färdiga bygget

Ovan ser ni en renderad vy av Sveavägen 44, och hur det färdiga bygget kommer att se ut enligt planerna.

Se arkitekturmodeller som exempel

Bremlerbricks LEGO-modeller

Bremlerbricks professionella LEGO-modeller byggs på uppdrag av företag och organisationer över hela landet.

Med LEGO som kommunikationsverktyg når ni på ett lekfullt sätt ut till omgivningen. Legot i sig väcker mycket nyfikenhet hos folk, och lämpar sig därför extra väl som prototyp för arkitektur i olika former. Arkitekturmodeller byggda i LEGO erbjuder samma detaljnivå och precision som traditionella arkitektmodeller, och med byggmaterialet LEGO tillförs en igenkännings- och fascinationsfaktor som är svårslagen.

Jag är intresserad av en LEGO-modell