Exteriörmodell av Turning Torso i LEGO på uppdrag av NCC

Denna exteriörmodell är byggd på uppdrag av byggföretaget NCC, -byggentreprenören som står bakom riktiga Turning Torso. Arkitekturmodellen av LEGO kommer under november månad auktioneras ut till högstbjudande och pengarna kommer gå oavkortat till BRIS.

Modellen är skapad av Gabriel Bremler tillsammans med Peter Czidlina.

Under helgen 20-21 okt monterades Turning Torsos exteriörmodell av LEGO upp på Tekniska Museet i Stockholm. Intresset för aktiviteten var stort, och i anslutning till uppbyggandet fick besökande barn möjligheten att bygga sitt eget dröm Legohus.

Exteriörmodell Turning Torso byggs i LEGO

Turning Torso i Exteriörmodell av LEGO
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://bremlerbrick.com/exteriormodell-lego-turning-torso/">
YouTube
LinkedIn
Instagram

Belysning monterades in

Belysningen i LEGO modellen återspeglar arkitekturen av Turning Torso

För att så detaljerat som möjligt försöka framhäva den fantastiska arkitekturen av Turning Torso, monterades även belysning inuti LEGO modellen.

Fakta om Turning Torsos exteriörmodell

Hela exteriör-modellen byggdes först upp i ett digitalt ritprogram anpassat för LEGO. Sedan satte bygget fart av en skalenlig arkitekturmodell i LEGO utan dess like. Modellen vägande 30kg hade en höjd på 190cm., och bestod av hela 25.000 legobitar i skalan 1:100.

Se arkitekturmodeller som exempel

Bremlerbricks LEGO-modeller

Bremlerbricks professionella LEGO-modeller byggs på uppdrag av företag och organisationer över hela landet.

Med LEGO som kommunikationsverktyg når ni på ett lekfullt sätt ut till omgivningen. Legot i sig väcker mycket nyfikenhet hos folk, och lämpar sig därför extra väl som prototyper för arkitektur i olika former. Arkitekturmodeller byggda i LEGO erbjuder samma detaljnivå och precision som traditionella arkitektmodeller, och med byggmaterialet LEGO tillförs en igenkännings- och fascinationsfaktor som är svårslagen.

Jag är intresserad av en LEGO-modell