Event & Aktiviteter

Bremlerbrick
Professionell LEGO-byggare

Vi arrangerar Event & Aktiviteter till företag & organisationer.
Vårat legokoncept är själv-kommunicerande som material.

Kaknästornet Stockholm 50år firades med LEGO event

Kaknästornet byggdes på uppdrag av telecom jätten Teracom i skalenlig modell.

I en detaljrik skalmodell byggdes ett Kaknästornet näst intill identiskt det riktiga tornet som är beläget på Gärdet i Stockholm. Tornet utgjorde tillsammans med ett event runt LEGO, där barn själva fick bygga och skapa, en hyllning till tornets 50års firande.

Teracom beställde hela Kaknästornet i Stockholm av LEGO

Det folkkära Kaknästornet har blivit landmärke & symbol

Tornet med en unikhet i sitt slag, har genom åren haft ett stort antal besökare, var av en stor del är turister, och ses idag som ett av Sveriges landmärken. Bland annat har tornet används för att hedra & belysa viktiga händelser, så som terrordåden i Paris etc.

Wiki. - "Kaknäs-Tornet" fick sitt namn från den forntida byn Kaknäs

Kaknäs som har blivit Kaknästornets man i folkmun är beläget i östra delen av Stockholm ovanför stadsdelen Östermalm Ladugårdsgärdet. Tornet fungerar bland annat som radio- och TV-nätets mittpunkt av Teracoms radio- och TV-trafik i Sverige. Namnet Kaknäs härstammar från den medeltidsby med en av fyra kungsgårdar som låg där. Tornet uppnår hela 155 meter på höjden (170 m. om man räknar in masten) och har 31 våningsplan. Tornet är högsta byggnaden i hela Stockholms län, och får tusentals besökare och turister varje år. Tornet innehåller även Stockholms högst belägna restaurang & café med sina sina 155 meter kan dessa bjuda på en enastående utsikt. Vill du läsa mer kan du besöka Kaknästornets sida på Wikipedia för ytterligare information.

Kaknäs Tornet och dess historia som jättelik mediahub

Tornet som stod klart, och invigdes 1967 av  dåvarande komunikationsminister Olof Palme och Hjalmar Mehr.
med en funktion än idag som mediahub för Sveriges marksända TV och Radio av det statliga bolaget Teracom. Det 155 meter höga tornet är byggt i tidsenlig 60-tals stil, och skapat av arkitekterna Bengt Lindroos & Hans Borgström.

Joomlas felsökningskonsoll

Session

Profilinformation

Minnesanvändning

Databasfrågor